Доля скіфського золота: суд в Амстердамі відновив слухання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доля скіфського золота: суд в Амстердамі відновив слухання

Світ
249
У четвер, 22 квітня, в Апеляційному суді Амстердама відбудуться слухання по суті у справі про приналежність колекції «скіфського золота».
Так, провадження було зупинене до вирішення питання про відвід судді.
Відомо, що 28 жовтня 2020 року Апеляційний суд в Амстердамі задовольнив прохання України у справі про «скіфське золото» щодо відведення судді через підтвердження зв’язку головуючого судді з адвокатами кримських музеїв, що може свідчити про його упередженість під час розгляду справи.
За інформацією Мін’юсту, головуючий суддя Апеляційного суду Амстердама протягом кількох років здійснював представництво інтересів російської компанії «Промнефтьстрой» у справі проти ВАТ «НК «ЮКОС2», тобто фактично захищав інтереси Російської Федерації у справі на користь «Промнефтьстроя». А представництво інтересів «Промнефтьстроя» він здійснював у тісній співпраці з адвокатами, які представляють інтереси кримських музеїв у справі щодо «скіфського золота».
Колекцію скіфського золота привезли у музей в Амстердамі на виставку «Крим: золото і таємниці Чорного моря» ще до окупації півострова Росією.
Окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв мають бути повернуті в Україну. Рішення ухвалене на основі конвенції ЮНЕСКО, згідно з якою художні цінності мають бути повернуті суверенній державі, що надала їх для тимчасової експозиції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас