Siemens і Google оголосили про співпрацю в сфері штучного інтелекту і автоматизації виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens і Google оголосили про співпрацю в сфері штучного інтелекту і автоматизації виробництва

Фондовий ринок
206
Німецький промисловий гігант Siemens і американська корпорація Google оголосили про співпрацю для створенням нових технологій штучного інтелекту (ШІ), які допоможуть автоматизувати процеси і покращувати продуктивність заводів.
Про це пише DailyComm з посиланням на SiliconANGLE.
Ідея полягає в тому, щоб об’єднати хмарні обчислення від Google, технології штучного інтелекту і машинного навчання з системами автоматизації виробництва Siemens, щоб допомогти виробникам провести цифрову трансформацію своєї діяльності, йдеться в спільному прес-релізі компаній.
В Google і Siemens заявили, що виробнича галузь гостро потребує автоматизації. Хоча багато промислових процесів зараз прив’язані до даних, більшість виробників все ще використовують застаріле програмне забезпечення. Це неефективно і потребує значних ресурсів, а компаніям доводиться виконувати часті оновлення і перевірки вручну, щоб гарантувати точність своїх даних.
У прес-релізі наголошується, що хоча деякі виробники почали впроваджувати штучний інтелект на заводах, багато з цих проектів є ізольованими «острівцями» в цехах заводу. Виробникам, як правило, складно масштабувати ШІ-системи в рамках свого глобального бізнесу.
Google і Siemens хочуть допомогти вирішити цю проблему. Компанія має намір інтегрувати хмарні сервіси Google, пов’язані з іноземними інвестиціями, машинним навчанням і роботою з даними, з інструментами Siemens Digital Industries Factory Automation, щоб допомогти компаніям оптимізувати свої виробничі дані і запустити хмарну аналітику і ШІ.
Як приклад наводиться використання комп’ютерного зору, який може візуально перевіряти продукти, щоб гарантувати якість, а також алгоритми, здатні прогнозувати зношування машин складального конвеєра.
Віцепрезидент Siemens Аксель Лоренц вважає, що поєднання досвіду Google в сфері штучного інтелекту з промисловими периферійними системами Siemens «змінить правила гри» для виробників. Компанії ще не анонсували ніяких офіційних продуктів, але вони заявили, що їх співпраця значно спростить виробникам розгортання штучного інтелекту в промислових масштабах, автоматизацію рутинних завдань і підвищення продуктивності.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас