У Мінфіні розповіли, коли розраховують отримати транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, коли розраховують отримати транш МВФ

Казна та Політика
338
Міністерство фінансів розраховує, що переговори з МВФ з питання надання нового траншу Україні завершаться в липні, а гроші будуть виділені у вересні цього року.
Про це голова Мінфіну заявив у інтерв’ю виданню Лівий берег.
«Це (вересень. — Ред.) хороший варіант, до якого ми йдемо. Поки що є прогрес, і я хочу бути в цьому випадку оптимістом», — заявив Марченко.
Також міністр додав, що Україна не може собі дозволити значне розширення дефіциту держбюджету.
«Після підписання меморандуму ми дали згоду на те, що в 2022 році у нас дефіцит буде 3,5%. Ми вже підготували бюджетну декларацію, де фігурує дефіцит у 3,5%. І звичайно, якби у нас були диверсифіковані джерела покриття дефіциту, то можна було б ставити питання про більший дефіцит», — зазначив Марченко.
Голова Мінфіну додав, що на відміну від США або країн Євросоюзу, Україна не може собі дозволити істотний вплив фіскальної ролі держави на економіку.
«Наші джерела запозичень, на жаль, досить обмежені – все залежить від того, є програма з МВФ чи ні, чи є СБ чи ні, чи є макрофін від ЄС чи ні», — сказав він.
Серед «перешкод» для отримання другого траншу МВФ міністр Марченко в тому числі назвав і ситуацію в Конституційному Суді, який восени минулого року скасував частину положень антикорупційного законодавства.
«Це була така одна величезна перешкода, яка створила проблеми, яких на момент мого приходу в Мінфін не було. Ці проблеми ми зараз намагаємося вирішити. Я навіть не знаю, називати це перешкодою чи змовою, якимось впливом третіх осіб. У нас все, що зараз є – наслідок „перешкод“, які виникали протягом попередніх періодів. Я можу сказати одне: помічників немає. І це абсолютно об’єктивно», — підкреслив міністр.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас