Як столичним підприємцям отримати фактично безвідсотковий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як столичним підприємцям отримати фактично безвідсотковий кредит

Кредит&Депозит
1021
В умовах карантину та обмежувальних заходів у роботі бізнесу на сесії Київради депутати підтримали зміни до Програми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Тепер малий та середній бізнес може отримати доступ до кредитів всього під 0,01%.
Про це заявляє голова постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин.
«Київська влада фактично бере на себе сплату по відсоткам, а підприємцю доведеться повертати лише тіло кредиту, який він отримав на розвиток свого бізнесу», — підкреслив Владислав Трубіцин.
Умовою для отримання цієї допомоги є реєстрація та сплата податків у м. Києві. В той же час потужності виробництва частково або повністю можуть розміщуватись у Київській області.
Сферами найбільшої уваги для виділення коштів є:
  • сільське господарство,
  • переробна промисловість,
  • торгівля,
  • транспорт,
  • будівництво,
  • готельно-ресторанний бізнес,
  • освіта,
  • інформація та телекомунікації.
Інші види діяльності також можуть розглядатись.
Цільове використання кредитів — придбання устаткування, обладнання, модернізація технологічного процесу, реконструкція приміщень, впровадження енергозберігаючих проєктів та зелених технологій, поповнення обігових коштів.
Для того, аби отримати компенсацію, слід звернутися до банків-учасників Програми: Кредобанк, ПроКредитБанк, КредитВестБанк, Ощадбанк, АТ Мегабанк, Банк Альянс, ПриватБанк, Банк Восток, Банк Глобус, Альфа-Банк, ОТП Банк.
Після того як банк пересвідчиться, що підприємець та його діяльність відповідають визначеним критеріям, укладається відповідна кредитна угода.
Місто, в свою чергу уклавши договори з банківськими установами, згодом за цими угодами компенсує банкам кошти.
«Тобто, підприємець має прийти у відділення і заявити про намір отримати кредит з компенсацією процентних ставок за «Програмою фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва», затвердженою рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/305», – налогосив Трубіцин.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас