Найпопулярніші електромобілі в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпопулярніші електромобілі в Україні (інфографіка)

Особисті фінанси
1775
Інтерес українських автомобілістів до легковиків на електричній тязі поки залишається приблизно на тому ж рівні, як і рік-два тому.
Про це свідчить аналітика порталу auto.ria.
Обсяги перших реєстрацій та внутрішніх перепродажів наразі середньостатистичні: 466 угод купівлі-продажу та 577 «свіжопригнаних» вживаних електромобілів у березні. Втім, трохи більше ніж зазвичай було продано нових електроавто – 70 штук.
Нехай незначні, та все ж деякі зміни у сегменті, частка якого на вторинному ринку у березні сягнула 0,9%, відбулися. До таких належить перевищена пропозиція з бестселером минулих років Nissan Leaf, яка призвела до істотного зниження цін на цю модель, та зростання попиту на Chevrolet Bolt EV.
Найпопулярніші електромобілі в Україні (інфографіка)
Досі спостерігається перевага пропозиції над попитом загалом у сегменті, однак цей розрив помалу скорочується. На початку року кількість електричних легковиків, які пропонувалися до продажу, майже утричі переважала фактичну кількість куплених (у 2,9 раза), у березні ж це співвідношення зменшилося до 2,2.
Які автівки купували у березні? Серед нових електромобілів найбільший попит мав кросовер Mercedes-Benz EQC 400, покупцям якого було видано 17 комплектів номерних знаків.

Кредитні картки для водіїв 🚗

Наступними у сегменті йдуть Audi e-tron (9 продажів), та Porsche Taycan (8 шт.).
Зараз, імовірно через те, що пропозиція переважає над попитом, середні ціни на вторинному ринку на електромобілі знизилися. Однак з настанням весни та збільшенням попиту (про це свідчить статистика), «просідання» може змінитися на зростання середніх цін.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас