У Мінсоцполітики розповіли, кому локдаун зарахують до страхового стажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, кому локдаун зарахують до страхового стажу

Казна та Політика
622
Періоди отримання допомоги з часткового безробіття та інших видів допомоги під час локдаунів будуть зараховані українцям до страхового стажу.
Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.
«Для того щоб люди в майбутньому не відчули цей вплив карантину, локдауну, низьких доходів, ми ухвалили рішення про те, що періоди отримання допомоги і з часткового безробіття, й інших — всі ці періоди будуть зараховані до страхового стажу. Тому що для майбутніх пенсій важливо, щоб був повний страховий стаж», — сказала Лазебна.
Вона також зазначила, що міністерство дає право людям за бажанням виключати періоди отримання низьких доходів з розрахунку пенсій для того, щоб це не зменшувало розмір пенсії в майбутньому.
Нагадаємо, фізичні особи-підприємці та наймані працівники з 19 квітня зможуть подавати заявки на отримання державної допомоги у розмірі 8 тис. грн у разі перебування того чи іншого регіону в «червоній» зоні карантину.

Довідка Finance.ua:

  • 30 березня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкт, спрямований на фінансову підтримку підприємців і найманих працівників, які вимушено припинили роботу в регіонах «червоної» зони карантину через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас