Intel створить власний парк робофургонів для доставки на власній платформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel створить власний парк робофургонів для доставки на власній платформі

Технології&Авто
208
Перша тисяча вантажівок Transporter буде розгорнута вже в 2023 році – замовником виступає Donlen, яка буде керувати транспортним парком.
Самохідні фургони з нульовим рівнем викидів призначені для вирішення проблеми доставки «останньої милі» (тобто на близькій відстані) — Intel говорить, що обсяг такого роду доставки, як очікується, збільшиться на 75−80% до 2030 року завдяки зростанню онлайнових покупок.
Система Mobileye, яка ляже в основу цих фургонів, складається з 13 камер, трьох лідарів дальньої дії, шести лідарів ближньої дії і шести радарів — всім цим обладнанням управляє однокристальна система EyeQ. Система здатна забезпечити роботу автопілота четвертого рівня — по суті, зовсім не потрібна участь людини за умови, що транспортний засіб працює в заздалегідь визначених зонах. Після завершення випробувань ці робомобілі-кур’єри повинні бути повністю безпілотними, без необхідності присутності «водія безпеки».
Mobileye, яку Intel купила ще в 2017 році, є однією з найбільш активних компаній з розробки технологій автопілота — вона тестує автономні автомобілі в Єрусалимі, а також в умовах більш швидкісних автобанів у Німеччині. Компанія також співпрацює з великими автовиробниками Ford і Volkswagen.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас