У Кабміні пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини

Казна та Політика
1989
Мінсоцполітики підготувало проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.
Документ розміщений на сайті Федерації профспілок України.
Пропонують збільшити розмір виплат і встановити щорічну індексацію:
  • допомогу при народженні першої та кожної наступної дитини призначатимуть в розмірі 50 тис. гривень. Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами;
  • розмір допомоги при народженні дитини, щорічно з 1 січня збільшуватиметься на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року), який затверджується Кабінетом Міністрів.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні передбачено отримання грошової допомоги при народженні дитини. У 2020 році розмір допомоги становить 41 280 гривень, і вона виплачується поступово, поки дитині не виповниться 3 роки.
  • За перший рік батьки отримають 20 640 грн, ця сума покриває четверту частину витрат на базовий набір. Також батькам видається одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» — набір необхідних новонародженому на перший час речей вартістю 5000 гривень.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас