Бізнес закликав перевести видачу спецперепусток у діджитал-формат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликав перевести видачу спецперепусток у діджитал-формат

Казна та Політика
447
Вже завтра, 14 квітня, в Києві можуть продовжити дію суворих карантинних обмежень до травневих свят, в зв’язку з чим Європейська бізнес асоціація (ЄБА) закликає столичну адміністрацію перевести паперові спецпропуски в діджитал-формат.
Причина — зараз їх не вистачає для співробітників критичної інфраструктури, в тому числі виробників продуктів харчування і аптек. При цьому досі залишається неясним принцип видачі таких перепусток: одні підприємці отримують, інші – ні.
«На місцеві органи влади лягло колосальне навантаження. Однак, це жодним чином не повинно означати, що можна нехтувати ефективністю роботи або ж принципами чесності і прозорості в роботі», — підкреслили в ЄБА.
В асоціації додали, що деяким областям вдалося вибудувати роботу належним чином, зокрема Миколаївській та Львівській.
Про те, що рішення щодо посиленого карантину розглянуть 14 квітня, напередодні повідомив мер Віталій Кличко. Продовжать його дію чи ні, буде залежати від епідеміологічної ситуації.
Київ увійшов у суворий карантин 5 квітня. І спочатку планувалося, що до 16 квітня. Громадським транспортом в столиці можна користуватися тільки власникам спеціальних перепусток. Також одночасно потрібно пред’явити документ про посвідчення особи (паспорт, права) і проїзний квиток.
Загалом роздали 500 тис. перепусток — спочатку 440 тис. і пізніше надрукували ще 60 тис. Однак кияни скаржаться на брак документів для представників ряду сфер, в тому числі й медичної.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас