Microsoft купує розробника штучного інтелекту Nuance за 20 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купує розробника штучного інтелекту Nuance за 20 мільярдів доларів

Фондовий ринок
400
Техгігант Microsoft купує за 19,6 мільярда доларів компанію Nuance Communications, яка працює зі штучним інтелектом та розпізнаванням мовлення – компанія хоче збільшити присутність на ринку охорони здоров’я.
Про це повідомляє Bloomberg.
Поглинання Nuance дозволить Microsoft збільшити свою присутність на ринку охорони здоров’я, а саме у частині застосування штучного інтелекту. До угоди компанії співпрацювали протягом двох років.
Акції Nuance Communications цьогоріч зросли на 3,4%. Розробки даної компанії лягли в основу асистента від Apple – Siri. Капіталізація компанії – близько 13 мільярдів. Минулоріч вона отримала 1,5 мільярда доларів прибутку.
Microsoft купує 350 мільйонів акцій Nuance, 56 доларів кожна. За даними компанії, придбання скоротить прибутки Microsoft на 1% цьогоріч, та спричинить зростання вже наступного року.
Техкомпанія прагне розробити таке програмне забезпечення, що би позбавило лікарів потреби записувати слова пацієнтів та могло допомогти краще прогнозувати потреби останніх. Це є одним із аспектів, над яким компанії працювали протягом двох років.
Оскільки ШІ вчиться розпізнавати мовлення та робити прогнози, з часом розробники можуть створити технологію, що спростить пошук за ключовими словами у медкартках та покращить точність медичних прогнозів.
Інший напрямок, за яким працювали компанії – телемедицина.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас