У Туреччині напередодні туристичного сезону можуть посилити обмеження, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині напередодні туристичного сезону можуть посилити обмеження, - ЗМІ

Казна та Політика
608
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, швидше за все, розпорядиться посилити карантинні обмеження на цьому тижні напередодні туристичного сезону. Щоденна кількість заражень коронавірусом в країні зросла до понад 50 000.
Про це Reuters заявив чиновник.
Як зазначив чиновник, короткочасний період ослаблення обмежень не вплинув позитивно на епідеміологічну ситуацію, і заходи повинні бути посилені після засідання уряду, призначеного на вівторок.
«Здається, не існує іншого виходу, окрім як введення набагато жорсткіших заходів», — сказав співрозмовник.
Кабінет Міністрів Ердогана буде спиратися на пропозиції урядової наукової ради, яка збереться в понеділок ввечері, додав чиновник.
Туреччина займає четверте місце в світі за кількістю нових випадків, що досягла максимального показника в 56 000 минулого тижня — це п’ятикратний стрибок з початку березня, коли Ердоган послабив карантинні обмеження, назвавши це періодом «контрольованої нормалізації».
Чиновник зазначив, що нові карантинні заходи можуть включати обмеження міжміських поїздок, яке, на думку лікарів, є ключовим для передачі вірусу. Також можуть обмежити пересування осіб, молодших за 20 і старших за 65 років, а також закрити спортивні та розважальні заклади.
Окремі джерела в науковому комітеті з 38 членів заявляють, що дехо прагне до введення повного локдауну протягом Рамадану або, якщо цього не відбудеться, обмеження руху між містами і скорочення використання громадського транспорту в містах шляхом регулювання робочих змін.
«План полягає в тому, щоб зменшити кількість випадків нових захворювань коронавірусом — ред.) до повного початку туристичного сезону, оскільки щоденна кількість випадків, що перевищує 50 000, вплине на туризм сильно негативно», — заявив чиновник.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас