У Мінекономіки розповіли, чи буде зростати вартість пального найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки розповіли, чи буде зростати вартість пального найближчим часом

Енергетика
455
Найближчим часом вартість пального буде стабільна, тому що великі мережі АЗС домовились між собою та з владою про узгоджену цінову політику.
Відповідну заяву в інтерв’ю «Кореспонденту» зробив голова Мінекономіки Ігор Петрашко.
«Ціна у великому опті на дизель з початку і до кінця березня не зросла, а іноді навіть дещо знизилася. За дрібним оптом ми теж бачимо стабільність в останній тритижневий період. Ми шукали рішення для того, щоб ціни на АЗС також відображали логіку процесу і не були спекулятивними», — каже Петрашко.
За його словами, це, як на фондовому ринку: чим більша амплітуда коливань, тим більша ймовірність того, що розтягується маржа.
«Коли ринок суперконкурентний, то маржа маленька. А коли ціна на нафту зросла, починається паніка, і всі роздмухують собі можливість спекулятивного заробітку. За останні два тижні ми провели багато зустрічей з представниками різних АЗС. Ми прийшли до формату Меморандуму і підписали його з Нафтогазовою асоціацією України, яка представляє інтереси найбільших гравців ринку», — зазначає очільник Мінекономіки.
Ключова мета Меморандуму — це об’єднання зусиль для цінової стабільності на ринку нафтопродуктів.
Варто зазначити, що останнім часом ціни на бензин та дизельне пальне взагалі показали падіння. Подібне пов’язано з тим, що 2 квітня між учасниками паливного ринку і Кабміном був підписаний меморандум, який передбачає, що ціни на всі марки нафтопродуктів в квітні будуть нижче 30 грн/л.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас