День фінансів: перенесення мобільного номера за день, «це не 2019» - Шевченко про курс, план розвитку газосховищ на 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: перенесення мобільного номера за день, «це не 2019» - Шевченко про курс, план розвитку газосховищ на 10 років

474
У четвер, 8 квітня, розповімо про пропозицію МВФ і план НКРЕКП на цілих 10 років.
Перенесення мобільного номера за день. З 1 грудня цього року почне діяти новий спрощений порядок перенесення мобільних номерів. Наприклад, з’явиться принцип єдиного вікна One Stop Shop process. Це означає, що абоненту для перенесення номера необхідно буде звернутися до одного – нового оператора, а не до обох, як було раніше. Також в НКРЗІ обіцяють скоротити термін перенесення номера – до одного робочого дня.
Бізнесу також обіцяють“покращення”. У Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонують звільнити від сплати ЄСВ підприємства, які закрилися на карантин. Також цим документом пропонують надати право місцевій владі при необхідності зменшувати ставки місцевих податків і зборів. Також проєкт передбачає більше можливостей отримати обіцяні 8 тис. грн виплати від держави.
До речі, про виплату 8 тис. грн. У Мінсоцполітики кажуть, що якщо людина отримала допомогу протягом грудня 2020 – січня 2021 року, це не обмежує її права та можливість отримати допомогу і цього разу, якщо в регіоні, де вона працює, протягом 2021 року введено карантин «червоного» рівня епідемічної небезпеки. За виплатою можна звернутися протягом 30 днів з дня запровадження на території регіону, де вона працює, обмежувальних заходів “червоного” рівня.
Перевірка допомоги з безробіття. З 6 квітня набув чинності наказ Мінфіну про єдиний підхід до верифікації страхових виплат. Так, право на отримання допомоги з безробіття тепер підлягає перевірці в кілька етапів. А запитувати інформацію про безробітного будуть у 6 різних органах влади. Якщо у людини знайдуть додаткові джерела доходу (такі як пенсія за віком або реєстрація ФОП), то надання допомоги з безробіття буде визнано неправомірним.
Зміцнення гривні. Прогноз від НБУ. Голова Нацбанку Кирило Шевченко заявляє, що в 2021 році не повториться ситуація 2019 року, коли гривня істотно зміцнилася до долара. За його словами, по-перше, інтерес інвесторів-нерезидентів до ринку ОВДП можна охарактеризувати як стриманий. По-друге, економіка поступово відновлюється після 2020 року.

Також у НБУ зазначають, що пріоритет регулятора на валютному ринку залишається незмінним – підтримка режиму плаваючого курсоутворення. Яким буде курс, вирішує ринок.
Крім того, в Нацбанку оприлюднили статистику з іпотеки в лютому. Українські банки в лютому 2021 року видали 617 кредитів на загальну суму 457,9 млн грн. Як зазначається, середній розмір кредиту на купівлю житла продовжує зростати. Якщо в січні він становив близько 734 тис. грн, то в лютому – 742 тис. грн. Найбільше іпотечних кредитів видано в Києві – 171 договір на 177 млн грн.
План розвитку на 13,69 млрд грн. НКРЕКП затвердила План розвитку газосховищ на найближчі 10 років. Загальний обсяг інвестицій в інфраструктуру ПСГ протягом 2021−2030 рр. складе 13,69 млрд грн. Цього року в розвиток газосховищ заплановані інвестиції в розмірі 345 млн грн.
“Податок солідарності”. МВФ запропонував країнам подумати про введення тимчасового додаткового податку солідарності для компаній, які змогли заробити на пандемії коронавірусу. Як зазначається, такий податок забезпечить внесок бізнесу, який процвітав під час кризи, в економіку і не торкнеться компаній та їх співробітників, які отримали мінімальний прибуток або зазнали збитків.
P.s. хочемо нагадати, що у нас є телеграм-канал Finance_ukr. Помітили, що дехто його читає, але не підписується. Зробіть нам приємне – Підпишіться. Це буде нас мотивувати писати ще більше класних постів!

А чому б і не підписатися?! 😎

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас