Через пандемію вперше за останні 30 років скоротився середній клас — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через пандемію вперше за останні 30 років скоротився середній клас — Bloomberg

Світ
739
За час пандемії близько 150 млн людей по всьому світу опустилися по соціальних сходах, а середній клас скоротився вперше за 30 років.
Про це пише Bloomberg.
Особливо сильно спад добробуту зачепив неблагополучні країни Південно-Східної Азії і півдня Африки.
Як розповідає видання, однією з найбільш економічно значущих тенденцій останніх кількох десятиліть стала поява глобального середнього класу. Очікування того, що ця група буде продовжувати рости, було центральним припущенням в бізнес-планах корпорацій і стратегіях інвесторів. Однак тренд змінився через пандемію.
Відповідно до недавньої оцінки Pew Research Center, світовий середній клас (в дослідженні до нього належить населення, яке отримує від $ 10 до $ 50 в день) скоротився в минулому році вперше з 1990-х років. Близько 150 млн осіб — число, що дорівнює населенню Великобританії і Німеччини разом узятих — різко спустилися по соціально-економічних сходах.
Наприклад, в Індії середній клас скоротився на третину (32%), в країнах Південної Азії – на 25%, в африканських країнах нижче Сахари — на 11%, на Близькому Сході – на 10%. У Китаї середній клас скоротився на 4%, а європейські країни і Центральна Азія втратили 3%.
Скорочення середнього класу означає реальну зміну споживчих звичок людей вже зараз, пише Bloomberg. Наприклад, володіння своїм автомобілем для більшості жителів Індії стало недоступним — за 12 місяців з лютого 2020 року по лютий 2021 року обсяг продажів автомобілів в країні впав більш ніж на 18%.
У Бразилії, країні, відомій у всьому світі своїми стейками, рівень споживання м’яса впав на 5% до 29,3 кг на душу населення — це найнижчий рівень з 1996 року. Дорожче м’ясо бразильці тепер замінюють курячими яйцями (їх споживання зросло на 54%) і куркою (+9,7%).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас