Міжнародний інвестиційний холдинг запропонував понад $ 20 млрд за активи Toshiba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний інвестиційний холдинг запропонував понад $ 20 млрд за активи Toshiba

Фондовий ринок
473
Довгий час переслідувана фінансовими невдачами і скандалами японська корпорація Toshiba на цьому тижні отримала пропозицію про викуп її активів за суму понад $20 млрд від міжнародної інвестиційної компанії CVC Capital Partners.
Першим про пропозицію, що надійшла Toshiba, повідомив японський сайт Nikkei Asian Review.
До публікації перших новин про інтерес CVC до активів Toshiba капіталізація останньої ледь перевищувала $15 млрд, але в міру поширення інформації курс акцій корпорації на японському фондовому майданчику зріс на 18 %, після чого торги довелося зупинити. Американські депозитарні розписки теж зросли в ціні на 20 %. Всього з початку року акції Toshiba подорожчали на 33 %.
Для CVC угода на суму понад $20 млрд буде найбільшою в історії. Компанія має намір залучити до фінансування викупу активів Toshiba та інших інвесторів. Угода повинна отримати схвалення японської влади, оскільки місцеве законодавство дозволяє їм контролювати іноземні інвестиції у відповідальні галузі, включаючи ядерну енергетику.
У 2017 році Toshiba зіткнулася із загрозою виключення з котирувального списку Токійської фондової біржі після серії скандалів з проблемами в бухгалтерській звітності. Щоб покрити збитки, Toshiba була змушена продати бізнес з виробництва твердотільної пам’яті, який в підсумку став компанією Kioxia. Остання тепер розраховує виручити в ході публічного розміщення акцій $36 млрд, але поки що не визначилася з термінами його проведення.
Компанія CVC має представництва в 23 країнах і управляє активами на загальну суму $ 117,8 млрд. Після викупу акцій Toshiba японська корпорація піде з фондового ринку, якщо угода буде схвалена Радою директорів і владою країни.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас