Поставки електромобілів Tesla за рік зросли на 108% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки електромобілів Tesla за рік зросли на 108%

Фондовий ринок
314
Каліфорнійська компанія Tesla в I кварталі поточного року відправила покупцям 184,8 тис. електромобілів при прогнозних поставках 177 822 одиниці.
Переважна більшість поставок довелося на компактні електрокари Model 3 і Model Y. При цьому в звітний період не було поставлено жодного електромобіля більш дорогих моделей – Model S і Model X. Їх загальні поставки в січні-березні обмежилися 2020 одиницями.
За аналогічний період минулого року Tesla зробила всього 102 672 електромобілі. При цьому покупцям було відвантажено 88 400 EV. З них понад 76 тис. також припало на компактні Model 3 і Model Y.
Після публікації даних про продажі в I кварталі 2021 року акції Tesla зросли на 7,5%. «Сектор електромобілів, схоже, готовий відновити своє зростання, враховуючи зростаючий попит в Китаї, Європі та США. Поставки Tesla можуть стати іскрою, необхідної для початку наступного ралі», – сказав Джессі Коен, старший аналітик компанії Investing.com.
Для Tesla величезне значення має китайський ринок, на який припадає понад 20% продажів каліфорнійської компанії. Однак така однобокість може принести їй серйозні проблемами.
Китайська влада має намір обмежити можливість військових і співробітників ключових держкомпаній користуватися електромобілями компанії Tesla. Це пов’язано з побоюваннями, що інформація, яку збирають бортовими комп’ютерами американських EV, може завдати шкоди національній безпеці КНР.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас