Антимонопольний комітет оштрафував Google на 1 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет оштрафував Google на 1 млн гривень

Фондовий ринок
405
Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф у розмірі 1 млн гривень на ТОВ «Гугл». Компанія оштрафована за неподання у встановлений строк інформації на вимогу державного уповноваженого АМКУ.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
За даними прес-служби, таке рішення прийняла тимчасова адміністративна колегія комітету на засіданні 2 квітня 2021 року. Великий розмір штрафу обумовлюється тим фактом, що ТОВ «Гугл» не надавало Комітету затребувану інформацію більше року.
«Ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку „Google Мій бізнес“», — йдеться в повідомленні.
За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ТОВ «Гугл» зареєстровано в Києві. Засновниками є Гугл Інтернешнл ЛЛС та Гугл ЛЛС. У свою чергу кінцевими бенефіціарними власниками цих компаній є Ларрі Пейдж та Сергій Брін.
Нагадаємо, Верховна рада схвалила за основу законопроект про так званий «податок на Google». Він передбачає введення податку з продажу електронних послуг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас