Google зробила чати в Gmail доступними для всіх користувачів сервісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google зробила чати в Gmail доступними для всіх користувачів сервісу

Технології&Авто
468
Минулого року Google оголосила про намір додати в Gmail чати, щоб користувачам було зручніше використовувати поштовий сервіс для роботи і навчання. Раніше чати стали доступні корпоративним користувачам сервісу, а тепер компанія почала поширення цієї функції для всіх користувачів Gmail.
Мета розробників полягає в тому, щоб перетворити Gmail на «будинок для роботи», інтегрувавши в сервіс всі необхідні інструменти, які дозволять виконувати різні завдання без необхідності постійного перемикання між різними вкладками і додатками. У додатку Gmail для Android тепер доступні чотири основні розділи. До розділів «Пошта» і «Зустріч», які з’явилися кілька місяців тому, додалися «Чат» і «Кімнати». За допомогою розділу «Чат» користувачі зможуть обмінюватися повідомленнями в приватному порядку і в рамках невеликих груп, тоді як «Кімнати» призначені для більш широкого спілкування з можливістю використання загального чату для відправки текстових повідомлень і файлів. У веб-версії Gmail бічна панель управління буде розділена аналогічним чином на чотири секції.
Згідно з наявними даними, функціональність нових інструментів сервісу Gmail ідентична додатку Google Chat, тому користувачі зможуть позбутися окремого клієнта, який використовувався для відправки повідомлень. Крім того, внутрішній пошук сервісу тепер здатний шукати дані не тільки в електронній пошті, але і в чатах. Google також внесла низку менш значних змін і трохи оновила зовнішній вигляд елементів управління користувальницького інтерфейсу.
Найближчим часом нові функції стануть доступні всім користувачам веб-версії Gmail і додатки для платформи Android. Власникам пристроїв на базі iOS інструменти «Чат» і «Кімнати» поки що залишаться недоступними, але, найімовірніше, в майбутньому Google виправить це.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас