Volvo і Aurora створять лінійку безпілотних вантажівок для США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo і Aurora створять лінійку безпілотних вантажівок для США

Технології&Авто
200
Компанія Volvo Autonomous Solutions – підрозділ німецького автоконцерну, відповідальний за створення автономного транспорту – оголосила про довгострокову угоду з стартапом Aurora Innovation. Партнери об’єднаються для розробки безпілотних вантажівок 8 класу для ринку Північної Америки.
Про це пише TechCrunch.
Volvo надасть самі тягачі, а Aurora – апаратне і програмне забезпечення для автоматизації. Це перша велика угода в галузі безпілотних автомобілів для німецького автовиробника.
Volvo і Aurora не розкривають подробиці угоди, але ключові деталі вже відомі. У найближчі кілька років компанії розроблять і запустять у виробництво повноцінну лінійку вантажівок. Ці машини будуть обслуговувати корпоративних клієнтів Volvo і перевозити великі вантажі без водіїв за заздалегідь прокладеними маршрутами.
З технічної точки зору, в основу партнерства ляже програмно-апаратний стек Aurora Driver, що складається з ПЗ, комп’ютера і набору запатентованих датчиків.
Представники стартапу заявили, що лідари Aurora з частотно-модульованою безперервною хвилею стануть ключовою технологією для автоматизації галузі вантажоперевезень. Їх використання дозволяє вантажівкам, підключеним до Aurora Driver, швидше ідентифікувати потенційні загрози і об’їжджати їх.
Незважаючи на те, що Volvo Trucks – другий за величиною постачальник важкого транспорту в США, в питанні автоматизації компанія поки що відстає від всіх великих гравців.
Компанія Daimler – прямий конкурент Volvo – працює над безпілотними вантажівками з підрозділом Alphabet Waymo з жовтня минулого року. А ряд перспективних стартапів – TuSimple, Ike, Embark і Plus – почали розробляти свої рішення ще раніше і вже активно тестують безпілотні вантажівки в Каліфорнії, Техасі та інших штатах.
Компанія Aurora Innovation давно виявляла інтерес до галузі вантажоперевезень – стартап називає автоматизацію вантажних автомобілів найбільш перспективним бізнесом. Крім нової угоди з Volvo, Aurora незалежно тестує кілька тягачів у штаті Техас і співпрацює з великим виробником вантажівок Paccar Inc. Мета стартапу – стати ключовим постачальником технологій для автоматизації вантажівок в США і Європі.
Інтерес автовиробників до безпілотних вантажівок пояснюється просто – вантажні автомобілі, як правило, їздять по заздалегідь прокладених маршрутах, а значить їх простіше автоматизувати і підготувати до виходу на дороги загального користування. Згідно з дослідженням Міжнародного транспортного форуму (ITF), вже до 2030 року безпілотні вантажівки знизять попит на водіїв-людей в США і Європі на 50-70%, що призведе до ефективніших перевезень і значної економії на логістиці.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас