Безкоштовне паркування і компенсація за «кредитними лініями». У столиці розширюють пільги для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовне паркування і компенсація за «кредитними лініями». У столиці розширюють пільги для бізнесу

Казна та Політика
470
Мер Києва Віталій Кличко пропонує розширити пільги для малого та середнього бізнесу.
Про це він пише у своєму Telegram-каналі.
«На найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці», — сказано в повідомленні.
Що пропонує Кличко:
  • зменшити розмір пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об’єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків. Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця;
  • збільшити розмір фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, а й за «кредитними лініями». А також — про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми;
  • зменшити плату за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.
Також з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».
«Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги — і для бізнесу, і для киян загалом — місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям», — підсумував мер столиці.

Довідка Finance.ua:

Які пільги вже діють у столиці:
  • на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди, — становитиме 1 гривню;
  • зменшена вартість оренди комунального майна — на 50%;
  • для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас