NASA провело перші випробування електричного двигуна майбутньої місячної станції (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA провело перші випробування електричного двигуна майбутньої місячної станції (відео)

Технології&Авто
299
NASA повідомило, що система підрулюючих ракетних двигунів, яка буде переміщати станцію Gateway на орбіті Місяця, нещодавно пройшла перше з багатьох наземних випробувань.
Мета – переконатися, що двигуновий модуль PPE (Power and Propulsion Element) готовий до польоту.
NASA спільно з Maxar Technologies і Busek успішно завершили випробування підсистеми сонячного електричного ракетного двигуна (СЕРД) потужністю 6 кВт, призначеного для PPE.
«Вогневі» випробування фінансувалися Управлінням космічних технологій NASA, яке сприяє розвитку комерційних космічних можливостей, і включали в себе кілька запусків і зупинок, а також інші сценарії польоту, щоб продемонструвати готовність системи для доставки на місячну орбіту і тривалої експлуатації там.
В цілому PPE стане найпотужнішою з коли-небудь запущених в космос систем на базі електричних ракетних двигунів – вона дозволить маневрувати навколо Місяця і активно досліджувати місячну поверхню.

Довідка Finance.ua:

  • Gateway – важлива частина нової американської місячної програми «Артеміда». Це орбітальний місячний аванпост, покликаний забезпечити життєво важливу підтримку для стійкого і довгострокового дослідження природного супутника Землі людьми і роботами.
  • Основні компоненти Gateway – PPE і блок для житла і логістики (Habitation and Logistics Outpost) – будуть пов’язані один з одним на Землі перед запуском за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon Heavy.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас