Міжбанк: млявий ринок на початку кварталу дозволить спекулянтам «погойдати» курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: млявий ринок на початку кварталу дозволить спекулянтам «погойдати» курс

Валюта
386
В четвер не буде особливих обсягів операцій на валютному ринку, але це не означає, що буде не цікаво. Основна причина зниження статистики міжбанку — спрацює ефект першого дня нового звітного періоду. Клієнти будуть підбивати попередні підсумки березня і першого кварталу і визначатися з остаточними завданнями на новий місяць. Це традиційно робить ринок в цей день більш млявим. Але ближче до обіду міжбанк вже трохи оживає і з наступного робочого дня повністю входить в свій звичайний ритм. Так буде і сьогодні.
Крім цього, «дочки» іноземних компаній на початку місяця вже готуються до періоду виведення дивідендів, що також впливає на їхню поведінку на торгах. Та й у аграріїв починається пік весняних польових робіт, що робить їх дуже активними в продажу валюти.
Враховуючи деяке зниження обсягів міжбанку через вплив фактора першого дня місяця — активізуються і спекулянти. При низьких обсягах торгів завжди легше «поганяти» курс в потрібну їм сторону на дрібних угодах. Тому у спекулянтів сьогодні буде відмінний шанс попрацювати на міжбанку як мінімум у форматі «в дві сторони», а якщо вдасться, то й спробувати «погойдати» курс протягом сесії.
Нацбанку навряд чи знадобиться сьогодні втручатися в ситуацію на торгах. Якщо спекулянти навіть і почнуть розгойдувати котирування, регулятор зазвичай не піддається на ці провокації, даючи можливість держбанкам заробити на коливаннях курсу в їх пікові значення. Це робили і Укргазбанк, і Укрексімбанк з ПриватБанком. Тож цього разу винятків теж не буде.
За нашими прогнозами, статистика міжбанку 1 квітня буде в межах до $ 125−140 млн при здійсненні до 380−420 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами Finance.ua 1 квітня будуть у межах:
  • долар — коридор 27,70−27,95 грн,
  • євро — коридор 32,45−32,85 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,60 — 27,95 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20 коп, а в касах банків 20−25 коп.
  • Євро: в банках коридор 32,25 — 32,85 грн при спреді до 25 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору 32,45 — 32,75 грн при спреді в 20−25 копійок на євро.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,84 / 27,86
євро — 32,68 / 32,69
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас