Мінфін не зможе отримати гарантії США для випуску бондів на $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін не зможе отримати гарантії США для випуску бондів на $1 млрд

Казна та Політика
580
Нова адміністрація Сполучених Штатів вивчає багато способів, як може розширити підтримку України, проте гарантії по єврооблігаціях США не пропонують вже кілька років.
Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявила економічна радниця посольства США в Україні Меган Боулдін.
«Сполучені Штати не пропонують такого виду гарантії вже кілька років», — зазначила Боулдін.
Також вона додала, що Україна все ще має доступ до значних обсягів недорогого фінансування шляхом своїх угод з МВФ, Світовим банком та ЄС.
«Щоб отримувати це фінансування, Україні потрібно буде продовжувати ті реформи, які ми обговорювали, щодо антикорупційних установ, судової влади, енергетичного сектора, земельної реформи, бюджету і центрального банку», — підкреслила вона.
Нагадаємо, що днем раніше міністр фінансів Сергій Марченко висловив надію, що зміна адміністрації в США дозволить порушити питання про виділення Сполученими Штатами в 2021 році нових гарантій по єврооблігаціях України на $ 1 млрд.
Нагадаємо, що 23 вересня 2016 року Україна розмістила п’ятирічні євробонди на $ 1 млрд під гарантії США за найнижчою в історії країни ставкою в 1,471%. Організатори розміщення — Citi, JP Morgan і Morgan Stanley.
Перед цим Україна і США в червні того ж року підписали угоду про надання країні третього траншу кредитних гарантій на $ 1 млрд. Ці кошти планували використати на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення.
Перший випуск п’ятирічних євробондів на $ 1 млрд під гарантії США Україна розмістила в травні 2014 року. Прибутковість тоді на 28 базисних пунктів перевищила прибутковість держоблігацій США і склала 1,844% річних.
У травні 2015 року Україна знову розмістила п’ятирічні єврооблігації на $ 1 млрд під гарантії США з прибутковістю, що перевищує аналогічні американські держоблігації на 32 базисних пунктів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас