Результати Агропросперіс Банку за 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати Агропросперіс Банку за 2020 рік

Особисті фінанси
35
Результати Агропросперіс Банку за 2020 рік
За підсумками року банк досяг наступних фінансових результатів:
  • активи виросли у півтора раза до 1,72 млрд грн;
  • портфель кредитів малого і середнього бізнесу збільшився на 27% до 734 млн грн до вирахування резервів;
  • обсяг коштів клієнтів на рахунках банку подвоївся та перевищив 905 млн грн;
  • прибуток банку склав 0,6 млн грн, чистий процентний дохід – 81,7 млн грн, а чистий комісійний дохід – 28,2 млн грн;
  • банк регулярно підтверджував довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA та на постійній основі істотно перевищував середні показники економічних нормативів НБУ по банківській системі України.
2020-ий став для Агропросперіс Банку роком розширення горизонтів. Протягом 5 років банк кредитував лише аграріїв, однак, цьогоріч, розуміючи підвищену потребу українського бізнесу у доступному фінансуванні, почав видавати кошти малим і середнім підприємствам інших галузей. Задля ще більшої підтримки клієнтів Агропросперіс Банк восени долучився до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» і за підсумками двох місяців плідної роботи увійшов до десятки банків за кількістю виданих доступних кредитів у 2020 році.
Фінансування сільського господарства незмінно залишається стратегічним пріоритетом банку. У 2020-му році Агропросперіс Банк уклав 12 нових партнерських програм для агровиробників, загалом пропонуючи фермерам 35 програм пільгового фінансування на придбання сільгосптехніки та виробничих матеріалів. Для підтримки мікро- та малих с/г підприємств в Україні Агропросперіс Банк в рамках ініціативи Європейського союзу EU4Business отримав 5 мільйонів євро від Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE) – це вже третя позика з моменту початку партнерства в грудні 2018 року. Активна діяльність банку в підтримці аграрного сектору була відзначена нагородою «Лідер кредитування агробізнесу» на конкурсі «Банк року 2020» від МФК «Банкиръ».
Не меншу увагу Агропросперіс Банк приділяв сервісам для приватних осіб й інвестував суттєві кошти в розширення каналів обслуговування для своїх клієнтів. Так, протягом року успішно відкрилися два нові відділення банку у Вінниці та Києві, а для зручного дистанційного обслуговування запрацював онлайн-банкінг AP Bank.
Банк гідно справився з усіма викликами, які поставив перед ним непростий 2020-й рік – час пандемії, карантинних обмежень та макроекономічної нестабільності, показавши помітне зростання активів, кредитного та депозитного портфелів, і планує 2021 року ще активніше масштабувати діяльність, розвивати та вдосконалювати продукти для своїх клієнтів, щоб надавати їм якісний сервіс та всебічну підтримку в нелегкі часи.
З офіційною фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 2020 рік ви можете ознайомитися в розділі Документи і звітність.
За матеріалами:
Агропросперіс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас