Рада запровадила штрафи за перешкоджання перевіркам з пожежної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада запровадила штрафи за перешкоджання перевіркам з пожежної безпеки

Казна та Політика
367
Верховна Рада України ввела штрафи за перешкоджання посадовим особам у проведенні перевірок з питань пожежної та техногенної безпеки.
За закон «Про внесення змін до Кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань пожежної та техногенної безпеки» (№ 3931) проголосували 286 народних депутатів України.
Змінами до Закону передбачається, що за створення перешкод у діяльності уповноважених осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізують держполітику з контролю у сфері пожежної та техногенної безпеки, пов’язаної з проведенням перевірок, передбачено штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .
За те саме діяння, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, передбачається штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів .
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
Також Кабінет Міністрів України повинен у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність з ним і забезпечити те саме для міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.
Читайте важные советы, которые пригодятся для вашего кошелька, в телеграм-канале Finance_ukr
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас