Мораторій на приватизацію: які держпідприємства опиняться в переліку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на приватизацію: які держпідприємства опиняться в переліку

Казна та Політика
302
Верховна Рада має намір визначити перелік об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації. Відповідний законопроект № 4020 Рада прийняла за основу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання парламенту.
«За» проголосували 289 нардепів.
Отже, під забороною приватизації будуть:
акціонерні товариства, де частка держави не може бути менше 50 відсотків + 1 акція — 9 об’єктів. До нього увійшли НАК «Нафтогаз України» і «Укрпошта»;
господарські товариства і об’єднання, де частка держави 100 відсотків, державних комерційних і казенних підприємств — 74 об’єкти. До списку входять «Енергоатом», «Укргідроенерго», «Укренерго», Оператор газотранспортної системи України, «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».
перелік об’єктів культури і спорту — 133 об’єкти;
перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації, але які можуть бути перетворені в господарські товариства — 102 об’єкти;
перелік об’єктів лісового господарства — 341 об’єкт.
Нагадаємо, Верховній Раді рекомендують скасувати заборону на проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації. Раніше заборону ввели через карантин.
Так, 25 вересня минулого року в країні заборонили аукціони з продажу об’єктів великої приватизації на час карантину, встановленого Кабінетом міністрів. Тоді набрав чинності відповідний закон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас