На митниці перехопили посилку з великими діамантами із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На митниці перехопили посилку з великими діамантами із США

Кримінал
9927
Українські митники перехопили посилку з коштовним камінням — п’ятьма діамантами різних відтінків загальною вартістю 295 тисяч гривень — у міжнародному поштовому відправленні з порушенням митного законодавства.
Про це повідомили у пресслужбі Київської митниці Держмитслужби.
За декларацією, у посилці, яка надійшла з американського Балтімора до українського Дніпра, мав бути лише розподільник документів із заявленою вартістю 0 доларів США. Проте, під час перевірки посилки на сканері митники помітили сторонні вкладення, не зазначені у супровідних документах.
«Під час розпакування відправлення було виявлено 5 огранених каменів масою від 0,18 до 3,02 каратів. Кольори — від прозорого до коричневого. Поліетиленові пакетики, в яких вони знаходилися, містили характерні для діамантів позначки», — вказали митники.
На митниці перехопили посилку з великими діамантами із США
Як визначили експерти, виявлені камені – коштовне каміння першого порядку: алмази ограновані (діаманти) загальною вартістю 295 тисяч гривень (10,7 тисячі доларів США). Найкрупніший з них — фантазійного насиченого коричневого кольору камінь масою 3,02 карати розміром 10,58×7,68 мм в огранці Овал-57. Вартість цього каменю — 5,5 тисячі доларів США. Решта каменів — у діамантовій огранці та огранці Радіант-57. На чотирьох діамантах виявлені позначення, нанесені лазерним гравіюванням, помітним лише під мікроскопом.
На митниці перехопили посилку з великими діамантами із США
Митниками складено протокол про порушення митних правил. «Наявні ознаки порушення митних правил, передбачених відразу двома статтями Митного кодексу: ст. 472 та ст. 473», — вказали у Держмитслужбі.
Діаманти вилучено.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас