Як можна знайти і переглянути свою електронну трудову книжку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як можна знайти і переглянути свою електронну трудову книжку

Особисті фінанси
5618
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який Верховна Рада ухвалила 5 лютого цього року.
Електронна трудова книжка дасть можливість уповноваженим органам призначати особі пенсію автоматично (без звернення) та збирання документів за всю її трудову діяльність.
Про це повідомляє Управління Держпраці у Хмельницькій області.
За особою буде зберігатися право вибору для покращення запропонованого розрахункового розміру:
  • або особа надає відомості про отримувану заробітну плату за період до 2000 року (до запровадження персоніфікованого обліку);
  • або відтермінує свій вихід на пенсію для одержання підвищення до пенсії на 0,5−0,75% за кожний повний місяць роботи після досягнення пенсійного віку;
  • або використовує право на призначення пенсії.
Де можна знайти і подивитися свою електронну трудову книжку.
Щоб переглянути наявну про себе інформацію, в т. ч. свій трудовий чи страховий стаж можна на порталі електронних послуг «Пенсійного фонду України»:portal.pfu.gov.ua. Якщо в особи виникають якісь питання, в цьому випадку реалізована можливість подачі звернення, в якому можна описати їх суть. У встановлені законом терміни особа отримає відповідь.
  • Можна звернутись до найближчого сервісного центру або за номером «гарячої» телефонної лінії головного управління Пенсійного фонду України.
  • Також Пенсійним фондом України розроблено мобільний додаток «ПФУ» для системи Андроїд, який можна завантажити на Google Play. Він забезпечує доступ з мобільних пристроїв до електронних сервісів Пенсійного фонду України.

Довідка Finance.ua:

  • 5 березня 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який Верховна Рада ухвалила 5 лютого цього року.
  • Також документом запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи зі збереженням права відстрочення виходу на пенсію.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас