Після стягнення квартири в іпотеці банк не зможе виставляти додаткові вимоги до позичальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після стягнення квартири в іпотеці банк не зможе виставляти додаткові вимоги до позичальника

Кредит&Депозит
654
Верховна Рада прийняла за основу проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб)”.
Про це пише Будпортал.
Законопроектом пропонується вдосконалити деякі питання оподаткування на прибуток підприємств, доходи фізичних осіб операцій, пов’язаних з прощенням боргу (кредиту) фізичним особам, реалізації майна за договорами іпотеки, що забезпечує кредит, наданий фізичній особі в іноземній валюті.
Законопроектом запропоновано відносити до безнадійної заборгованості фізичних осіб, яка залишилася непогашеною після задоволення вимог іпотекодержателя шляхом набуття права власності на предмет іпотеки.
Таким чином, після отримання у власність нерухомості, що виступала заставою по валютній іпотеці, банк не зможе виставляти додаткові вимоги до позичальника.
Крім цього, запропоновано звільнити від оподаткування доходи, отримані платником податку внаслідок списання частини боргу.
Також запропоновано не вважати додатковим благом суму знижки від звичайної ціни (вартості) при продажу (відчуження) на користь платника податків житлової нерухомості, придбаної у власність в результаті звернення стягнення на таке майно за договорами іпотеки в іноземній валюті.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас