"Центренерго": Вугілля у держшахт закуповувалося через фірму-прокладку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго": Вугілля у держшахт закуповувалося через фірму-прокладку

Енергетика
1122
Постачання вугілля з державних шахт для «Центренерго» до останнього часу відбувалися через приватну фірму, яка не розрахувалася з держшахтами за паливо.
Про це повідомляє пресслужба «Центренерго».
У «Центренерго» підкреслюють, що компанія не має боргів перед державними вугільними шахтами. При цьому «Центренерго» є єдиним споживачем вугілля державних шахт і викуповує 100% видобутку.
«На початку року державні шахти не відвантажували вугілля на „Центренерго“ за прямими договорами. Однак вугілля постачалося через „Укрвуглезбагачення груп“, незважаючи на дію наказу Міністерства енергетики, що забороняє постачання вугілля через приватних посередників без передоплати. Саме зазначена компанія не розрахувалася з державними вугільними шахтами, в результаті чого виникла заборгованість», — йдеться в повідомленні.
«Центренерго» підкреслює, що з березня закупівля вугілля відбувається тільки за прямими договорами з держшахтами, без участі посередників на умовах відстрочки оплати 30 днів. А постачання збагаченого вугілля — виключно від ДП «Укрвугілля», яке перебуває в управлінні Міненерго.
Загалом з початку березня «Центренерго» сплатило державним шахтам 75 млн грн для забезпечення операційної діяльності та подальших відвантажень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас