АМКУ зобов'язав місцеву владу втрутитися в ситуацію із підвищенням тарифів на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав місцеву владу втрутитися в ситуацію із підвищенням тарифів на проїзд

Казна та Політика
273
Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) надало обов’язкові для розгляду рекомендації місцевій владі в зв’язку зі збільшенням вартості проїзду в громадському транспорті в деяких регіонах.
Про це пише на своїй сторінці у Facebook голова відділення Олексій Хмельницький.
«У Київській, Чернігівській та Черкаській областях перевізники почали підвищувати тарифи. Подекуди зростання сягає 40%. Ми це знаємо завдяки численним зверненням мешканців щодо підвищення цін на проїзд на міських та приміських автобусних маршрутах. Наприклад, в одному зі звернень до Київського обласного територіального відділення АМКУ скаржники вказують, що ціна на рейс Обухів — Київ з 28 грн піднялась до 38 грн», — пише Хмельницький.
За його словами, контроль за діями перевізників під час зміни вартості послуг належить саме до повноважень органів місцевого самоврядування.
«У разі невиконання умов договору, органи місцевого самоврядування можуть і повинні розірвати такий договір та провести конкурс на визначення нового виконавця вказаних послуг», — пояснює він.
Тому Київське відділення АМКУ надало відповідним органам влади та органам місцевого самоврядування обов’язкові для розгляду рекомендації вжити вичерпних заходів щодо здійснення контролю за діями перевізників під час зміни вартості надання послуг з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас