Майже 45% українських підприємств відчувають фінансові проблеми через пандемію - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 45% українських підприємств відчувають фінансові проблеми через пандемію - експерт

Казна та Політика
341
За останній рік фінансове становище близько 45% українських підприємств погіршилося через пандемію коронавірусу. Найбільше постраждали від карантину представники малого бізнесу.
Про це під час оприлюднення результатів квартального опитування підприємств України, що проходило в лютому 2021 року, розповіла виконавчий директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Оксана Кузяків.
«Близько 45% опитаних підприємств заявили про погіршення фінансового стану, при цьому майже 50% повідомили, що COVID-19 ніяк не вплинув на їхню роботу, інші заявили, що пандемія позитивно вплинула на їхній бізнес», – розповіла вона.
Експерт зазначає, що найбільше пандемія коронавірусу вплинула на малий бізнес, представники якого найчастіше повідомляли про погіршення свого фінансового становища.
«За результатами дослідження, саме в цій категорії найменша кількість осіб, які говорили про поліпшення під час пандемії, і більше тих, хто говорив про погіршення фінансового становища. Тому сьогодні малий бізнес – це саме та категорія підприємців, яка потребує уваги», – підсумувала вона.
Уряд визначив у рамках підготовки Національної економічної стратегії до 2030 року основні вектори розвитку малого і середнього бізнесу в Україні. Зокрема, першочерговим завданням є консолідація державної національної інфраструктури з питань підтримки та розвитку підприємництва.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас