"Суд в смартфоні": система вже майже готова до застосування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Суд в смартфоні": система вже майже готова до застосування

Казна та Політика
487
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що система електронного кримінального провадження вже майже готова до застосування. Введення “суду в смартфоні” передбачено президентським законопроєктом №5246.
Про це повідомляє урядовий портал.
За його словами, користувачами системи будуть як правоохоронці, так і сторона обвинувачення та захисту.
“Система електронного кримінального провадження вже майже готова для застосування в кримінальних провадженнях, що знаходяться в НАБУ, САП і ВАКС, і очікує тільки законодавчого врегулювання для початку роботи”, – підкреслив міністр.
Малюська зазначив, що закон сприятиме підвищенню ефективності кримінального процесу, полегшивши взаємодію суду, сторони обвинувачення та сторони захисту.
“Зменшиться надмірна бюрократизація процесів. Адже спроститься і прискориться підготовка та обробка документів з боку слідчих і прокурорів. Адвокати зможуть швидше подавати заяви і клопотання і зможуть знайомитися з матеріалами кримінальних проваджень в електронному вигляді”, – сказав він.
Водночас суд отримає можливість дослідити документи та докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити тільки у слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.
Нагадаємо, в понеділок на сайті парламенту з’явився текст законопроекту №5246 про введення так званого “суду в смартфоні”
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас