Грошова компенсація замість днів відпустки: коли можна отримати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грошова компенсація замість днів відпустки: коли можна отримати

Особисті фінанси
10112
Про виплату компенсації за невикористані дні щорічної відпустки повідомили в ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.
При бажанні працівника після використання ним за робочий рік, за який надають щорічну відпустка, 24 к. дн. цієї відпустки, за решту днів невикористаної щорічної відпустки за цей же робочий рік йому можуть виплатити грошову компенсацію.
Приклад. Якщо тривалість щорічної відпустки працівника 31 к. дн. (24 к. дн. — щорічна основна відпустка і 7 к. дн. — щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день), тоді при використанні працівником за відповідний робочий рік 24 к. дн. за 7 к. дн. можна отримати грошову компенсацію.
З цього випливає, що за певний робочий рік працівнику надають 24 к. дн. щорічної відпустки, й тільки за решту днів щорічної відпустки, які належать працівнику за той самий робочий рік, йому допустимо виплатити грошову компенсацію.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

Працівник має право на щорічну основну відпустку тривалістю 24 к. дн.. Якщо він не скористався цієї відпусткою за 2016–2017 і 2017–2018 робочі роки та бажає взяти 24 к. дн. щорічної основної відпустки за 2016–2017 робочий рік, а за 24 к. дн. щорічної основної відпустки за 2017–2018 робочий рік отримати грошову компенсацію без звільнення, то така комбінація недопустима.
Тож для цілей отримання грошової компенсації без звільнення сумування тривалості щорічної відпустки за різні робочі роки недопустиме. У такому разі працівнику не може бути виплачена грошова компенсація, оскільки працівник не звільняється і його щорічна відпустка становить тільки 24 календарні дні, а інші 24 дні не є додатковими днями відпустки, а є також основною відпусткою за інший робочий рік.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас