Експерт спрогнозував вплив співпраці з МВФ на українську економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував вплив співпраці з МВФ на українську економіку

Казна та Політика
940
У разі продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом валовий внутрішній продукт України в 2021 році зросте на 4,3%.
Про це повідомив під час прес-конференції старший науковий співробітник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віталій Кравчук.
«Наш діючий прогноз приросту реального ВВП на рівні 4,3% в 2021 році зумовлений набором припущень. Вони включають продовження співпраці з МВФ, що забезпечує доступ до пільгового кредитування для України. Це, в свою чергу, вимагає продовження реформ і проведення здорової монетарної і стійкої фіскальної політики», — сказав Кравчук.
За даними прес-служби інституту, відновлення економіки України в 2021 році відбуватиметься за рахунок зростання приватного споживання з боку попиту і збільшення виробництва в промисловості, транспорті, а також в сільському господарстві з боку пропозиції. Цьому сприятиме відновлення економіки в країнах-партнерах і збільшення торговельних потоків.
«За прогнозом, приватне споживання зросте на 5,9% в 2021 році, а інвестиції зростуть на 8,9%. Відновиться як експорт, так і імпорт. Внесок чистого експорту у ВВП буде від’ємним через швидке зростання імпорту», — сказано в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас