Збитки на мільйон гривень: на Закарпатті посадовці організували схему з привласнення земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки на мільйон гривень: на Закарпатті посадовці організували схему з привласнення земель

Кримінал
582
У Закарпатській області викрили групу посадовців, які, користуючись своїми службовими повноваженнями, незаконно розпоряджалися землями державного значення. Вони завдали державі збитків на майже мільйон гривень.
Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.
Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовець міськрайонного управління Держкомзему організував злочинну схему з незаконного відчуження земель колективного сільськогосподарського підприємства, що на Тячівщині.
До справи він залучив своїх колег – двох жінок, які протягом усього часу були головними виконавцями злочину.
Шляхом внесення неправдивих відомостей до проєктів відведення ділянок у приватну власність та затвердження їх підписами та печатками, зловмисники заподіяли державі матеріальні збитки у сумі майже 1 мільйон гривень.
Наразі слідчі поліції повідомили учасникам злочинної групи про підозру у складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.
Крім цього, підозру у службовій недбалості повідомлено і колишньому голові районної державної адміністрації, котрий видавши офіційні розпорядження на підставі підроблених документів, незаконно передав у власність землі колективного сільськогосподарського підприємства.
Наразі вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас