Медичні послуги, які з'являться в «Дії» до 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медичні послуги, які з'являться в «Дії» до 2023 року

Казна та Політика
717
МОЗ спільно з Національною службою здоров’я України, ДП «Електронне здоров’я», ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» визначило проєкти цифрової трансформації у сфері охорони здоров’я до 2023 року.
Про це йдеться в повідомленні МОЗ у Facebook.
У рамках ініціативи Міністерства цифрової трансформації України було створено Публічний каталог проєктів цифрової трансформації до 2023 року. До Публічного каталогу увійшли 94 проєкти, які у відкритому доступі міститимуть статуси та доступи до інформації про проєкти, а також дедлайни та відповідальних виконавців за реалізацію процесів. Проєкти, що визначені Урядом на найближчі 3 роки, допоможуть Україні увійти до ТОП-20 цифрових держав світу.
Серед найбільш пріоритетних напрямків до 2023 року МОЗ визначено:
  • розвиток медичних послуг та управління медичною інформацією (ЕСОЗ);
  • забезпечення якості та безпеки лікарських засобів, медичних виробів (е-ліки);
  • промоції здорового способу життя, захисту населення від інфекційних хвороб та протидії соціально небезпечним захворюванням (е-громадське здоров’я).
Кожен із напрямків містить свої підпроєкти, зокрема:
  • підпроєкти ЕСОЗ: електронний кабінет пацієнта, електронний стаціонар, електронний план лікування, електронні медичні обстеження, модуль чутливих даних, електронні медичні висновки (про тимчасову непрацездатність, для отримання водійського посвідчення, про стан функціональності людини, про смерть);
  • підпроєкти е-ліки: електронна система управління запасами лікарських засобів та медичних виробів «eStock», модернізація Державного реєстру лікарських засобів, створення Державного реєстру медичних виробів, електронний рецепт на інсуліни, наркотичні засоби та усі рецептурні препарати;
  • підпроєкти е-громадське здоров’я: електронна інтегрована інформаційна система спостереження за інфекційними захворюваннями (ЕЛІССЗ), медична інформаційна система «Моніторинг соціально значущих захворювань», Інформаційний фонд в сфері громадського здоров’я.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас