Голова Фіскальної служби оцінив масштаб шахрайства з ПДВ у 4 млрд на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Фіскальної служби оцінив масштаб шахрайства з ПДВ у 4 млрд на місяць

Казна та Політика
991
Голова Державної фіскальної служби України Вадим Мельник оцінює масштаби шахрайства з податком на додану вартість у розмірі 4 млрд грн на місяць.
Про це він розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».
Зокрема, говорячи про проблему з так званими «скрутками ПДВ», голова ДФС сказав, що «скрутки» — ухилення від сплати податків — «формують незаконний податковий кредит з податку на додану вартість, і цей податковий кредит надалі можна використовувати в господарській діяльності, незаконно зменшувати свої податкові зобов’язання з ПДВ або, можливо, заявлятись до відшкодування ПДВ з бюджету».
У відповідь на запитання журналіста: «Який обсяг цих скруток, чи дійсно він досягає 30−40 мільярдів, як повідомлялося?» — Мельник розповів: «Оперативні дані, які ми збираємо, дозволяють стверджувати, що в середньому формується 4 млрд грн незаконного ПДВ на місяць. Це дуже великі цифри. Тому ми визначили для себе це одним з пріоритетних напрямків. Інший напрямок, де ми нарощуємо обороти в роботі, — боротьба з незаконним обігом підакцизної продукції, зокрема алкоголю».
При цьому голова ДФС зазначив, що служба відкрита до комунікації з бізнесом і готує «оновлений формат такого діалогу».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас