Moody's представило прогноз для найбільших європейських перестраховиків на 2021 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's представило прогноз для найбільших європейських перестраховиків на 2021 рік

Страхування
275
Загальний чистий прибуток перестраховиків Hannover Re, Munich Re, SCOR, Swiss Re за 2020 рік знизився на 69% в порівнянні з попереднім роком, йдеться в звіті Moody’s, пише forinsurer.
Однак найбільші європейські перестраховики оптимістично оцінюють свої перспективи на 2021 рік, очікуючи значного поліпшення базової прибутку і комбінованих коефіцієнтів. SCOR, Munich Re і Hannover Re також використовували сприятливе цінове середовище для збільшення своєї виручки від премій під час нещодавніх оновлень, при цьому Swiss Re воліла знизити свою схильність до ризику стихійних лих, зокрема, не дуже добре змодельованих вторинних небезпек.
Вимоги про переривання бізнесу (BI) та скасування подій, пов’язані з пандемією, вплинули на ефективність андеррайтингу перестраховиків майна і відповідальності, а зростання вимог про смертність стримувало їхню прибутковість.
Водночас у цих перестраховиків відбулося зниження прибутковості інвестицій на тлі стабільно низьких процентних ставок, хоча в цілому достатність їхнього капіталу залишалася високою.
Перестраховики в цілому несуть високу частку збитків, пов’язаних з коронавірусом, як в P&C-бізнесі, так і в сфері страхування життя, на основі «понесених, але не заявлених» збитків (IBNR).
Таким чином, остаточна вартість виплат по пандемії може змінитися і залежатиме від обговорень і юридичних суперечок між первинними страховиками та їхніми страхувальниками та перестраховиками з цедентами.
Під час нещодавнього продовження контрактів P&C і перестраховики, і страховики ввели явні положення про виключення пандемії, які повинні обмежити можливість для додаткових вимог.
У сфері страхування життя кількість вимог щодо перестрахування також збільшилася за рік, головним чином по виплатах у зв’язку зі смертю в США, тоді як збитки в інших регіонах і по інших категоріях ризику залишалися дуже помірними.
Moody’s вважає, що перестрахувальній галузі необхідно поліпшити результати андеррайтингу, щоб компенсувати більш низький інвестиційний прибуток на тлі стабільно низької прибутковості, особливо в зв’язку з тим, що більш часті стихійні лиха і зростання вимог про виплату по відповідальності в зв’язку з судовими розглядами, ймовірно, створять додаткові проблеми з прибутковістю.
Наразі ціни на перестрахування залишаються значно нижчими від рівнів, яких вони досягли на останньому ринку перестрахування в 2012-2013 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас