Таскомбанк увійшов до оновленого переліку системно важливих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таскомбанк увійшов до оновленого переліку системно важливих банків

Кредит&Депозит
32
Таскомбанк увійшов до оновленого переліку системно важливих банків
Національний банк здійснює щорічний перегляд переліку системно важливих банків. Таскомбанк з 2019 року посідає місце серед установ, що впливають на стійкість Української банківської системи і нині підтвердив свій статус.
Нагадаємо, що для системно важливих банків визначено підвищені вимоги з боку регулятора в частині виконання економічних нормативів, покликані забезпечити їх вищу стійкість. Зокрема, системні банки мають виконувати посилений норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) – не більше ніж 20% (для банків, що не є системно важливими його встановлено на рівні 25%).
Достатність капіталу та рівень ліквідності дозволяють Таскомбанку в повному обсязі виконувати усі зобов’язання перед клієнтами, а також посилені нормативні вимоги регулятора, як до системного банку. Станом на 1 березня 2021 року норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) складає 13,37%, що в рамках норми (20%), а норматив миттєвої ліквідності (LCR) значно перевищує необхідний мінімум (100%) та складає LCR (за всіма валютами) 280,47%, LCR (в іноземній валюті) 142,36%, що підтверджує достатній запас банку високоліквідними активами та можливість повноцінно і своєчасно розраховуватися за своїми зобов’язаннями.
«Довіра клієнтів для нас один з найцінніших ресурсів. Ми завжди дотримувались взятих на себе зобов’язань, а в роботі незмінно орієнтувалися на ключові цінності: чесність, відкритість і довгострокові відносини. Нині Таскомбанк входить до ТОП 20 банків країни за розміром активів, має бездоганну репутацію, з року в рік продовжує демонструвати зростання і високі стандарти обслуговування. Статус системно важливого банку для нас перш за все додаткова відповідальність з точки зору виконання нормативів і додаткових вимог регулятора, а для наших клієнтів є додатковим сигналом стійкості та надійності Таскомбанку», — підкреслив Голова Правління Таскомбанку Володимир Дубєй.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас