У Сумах запровадили безкоштовний проїзд для школярів на постійній основі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумах запровадили безкоштовний проїзд для школярів на постійній основі

Світ
353
У Сумах для учнів 1−11 класів запровадили 100-відсоткову знижку на проїзд у комунальних автобусах і тролейбусах. Рішення набрало чинності з 5 березня 2021 року.
Про це повідомляє прес-служба міської ради.
Виконавчий комітет встановив таку знижку шляхом внесення змін до рішення від 15 січня 2019 року № 20 «Про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту і послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які надаються КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами).
«Вважаю, що сьогодні виконком ухвалив найважливіше рішення для громади, і воно діятиме на постійній основі. Це хороший подарунок дітям і їхнім батькам, адже дозволить зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет сумчан», — сказав міський голова Олександр Лисенко.
Мер пообіцяв і надалі працювати в напрямку розвитку комунального транспорту для отримання городянами «якісної послуги за прийнятну ціну».
Міністерство соціальної політики України підготувало новий порядок надання пільг з оплати проїзду окремим категоріям громадян у грошовій формі. Порядок монетизації пільг пропонується прийняти замість скасованого судом в 2018 році.
Згідно з проектом постанови Кабміну, пільги на оплату проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах надаються в готівковій формі в разі прийняття такого рішення місцевими органами влади. У разі неприйняття органом місцевого самоврядування рішення про надання пільг у грошовій формі відповідні пільги продовжують надаватися в безготівковій формі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас