Україна піднялась на 7 сходинок у рейтингу економічних свобод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна піднялась на 7 сходинок у рейтингу економічних свобод

Казна та Політика
562
У рейтингу економічних свобод за підсумками 2020 року Україна піднялася на 7 позицій та посіла 127 місце, що знаходиться між Джибуті й Мавританією.
Про це свідчать дані Індексу економічної свободи, який склала Heritage Foundation.
Загальний показник України становить 56,2 пункта з можливих 100 — на 1,3 пункта більше за минулорічний показник. Зазначається, що це найнижчий результат серед 45 країн регіону Європи та є нижчим за середній показник як регіону, так і світу.
Автори індексу пишуть, що для подальшого покращення економічної свободи країні слід продовжувати покращувати законодавство щодо інвестицій. Також звертається увага на потребу у впровадженні судової реформи, ефективність судової системи — це один із двох факторів, що в Україні погіршилися впродовж 2020 року.
Україна піднялась на 7 сходинок у рейтингу економічних свобод
Щодо правової сфери у дослідженні йдеться про те, що присутній високий рівень недовіри до системи через корумпованість судів, а також «занепокоєння викликає корупція на держпідприємствах».
Зазначимо, що Індекс економічної свободи розраховується за 12 показниками, розбитими на чотири категорії: ефективність права, регуляторна ефективність, діяльність влади і відкритість ринків.
Так, найнижчими показниками для України є фінансова свобода (30 балів), інвестиційна свобода (35 балів) та судова ефективність (41,1 балу).
Найкращі досягнення Україна показала щодо податкового тягаря (88,7 балу) та «фіскального здоров’я» (87,7 балу).
У регіональному рейтингу Україна знаходиться на сходинку нижче за Грецію (60,9 балу)
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас