Google змінить алгоритми стеження за активністю користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google змінить алгоритми стеження за активністю користувачів

Технології&Авто
386
Американська компанія Google заявила про намір відмовитися від стеження за індивідуальною активністю користувачів. Замість цього інтернет-гігант буде впроваджувати нові технології, що захищають конфіденційність користувачів і дозволяють таргетувати рекламу без збору інформації про них.
“Людям не потрібно погоджуватися з тим, що їхні дії в Інтернеті відстежуються, щоб отримати вигоду від релевантної реклами. Рекламодавцям не потрібно відстежувати дії окремих споживачів в Інтернеті, щоб використовувати переваги цифрової реклами. Досягнення в галузі агрегації, анонімізації, обробки даних на пристроях та інші технології, що сприяють збереженню конфіденційності, дозволяють визначити чіткий шлях до заміни індивідуальних ідентифікаторів”, – йдеться в повідомленні Google.
“Ми прямо заявляємо, що після того, як сторонні файли cookie будуть поступово видалені, ми не будемо створювати альтернативні ідентифікатори для відстеження користувачів, коли вони переглядають веб-сторінки, і не використовуватимемо їх в наших продуктах”, — заявив директор Google з управління продуктами Девід Темкін в своєму блозі.
Про намір відмовитися від використання сторонніх файлів cookie в своєму браузері Chrome, який є лідером на ринку, Google заявила ще в минулому році.
Замість цього компанія задіє технологію Federated Learning of Cohorts( FLoC), використання якої дозволяє отримати не менш ефективні результати, ніж у випадку, коли застосовується персоналізована реклама на основі ідентифікаторів користувачів. Технологія FLoC використовує алгоритми машинного навчання для аналізу поведінки користувачів в Інтернеті. При цьому здійснюється ідентифікація не окремих користувачів, а відбувається їх поділ на групи. Такий підхід допомагає отримати дані про ширшу аудиторію, не порушуючи конфіденційність окремих користувачів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас