Відшкодування ПДВ впало на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування ПДВ впало на 15%

Казна та Політика
527
У лютому відшкодування ПДВ бізнесу було на 15,5% більше, ніж рік тому і становило 12,48 млрд грн.
Про це пише «Ціна держави» у Facebook.
«Здавалось, це чудова новина, яка свідчить про здорові тенденції у державних фінансах. Так здається, допоки не подивимось на зростання експорту, що і слугує основою для цього самого відшкодування. А виявляється, у лютому, за даними Державної митної служби України, експорт у гривневому еквіваленті виріс на 30.3%», — пояснюють експерти.
Як зазначається, якби не було ніякої затримки, то і відшкодування повинно було б вирости десь на третину у порівнянні з лютим 2020-го року.
«Про зростання заборгованості по відшкодуванню ПДВ у лютому офіційних даних поки що немає, проте Державна податкова служба України фіксує зростання притриманого ПДВ у січні 2021-го року», — додають експерти.
Також відзначається, що вчасне і повноцінне відшкодування ПДВ — це оборотні кошти для бізнесу, який він може витратити на маркетинг і просування своєї продукції на зовнішніх ринках, закупівлю обладнання, найм нових працівників та/або підвищення зарплат нинішнім. Фактично держава затримує відшкодування, щоб зараз коштом бізнесу покрити свої потреби.
Відшкодування ПДВ впало на 15%
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас