У Раді оцінили шанси ухвалення закону про ОАСК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді оцінили шанси ухвалення закону про ОАСК

Казна та Політика
330
У Раді вважають закон про Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) важливим. Зокрема, важливим для міжнародних партнерів.
Про це заявив голова правового комітету Верховної Ради Андрій Костін, йдеться в матеріалі «Суд без політики. Чому Зеленський вирішив урізати повноваження ОАСК».
«Ця ідея не нова, вона обговорювалася давно, і в даній ситуації президент взяв на себе лідерську роль, щоб врегулювати цю ситуацію. Це дуже важливий сигнал для суспільства, і для парламенту, і для фракції монобільшості», — сказав він.
У разі прийняття закону всі ці справи будуть змушені розглядати судді Касаційного адмінсуду, а апеляцію — судді Великої Палати Верховного Суду. Однак, голова Верховного Суду Валентина Данішевська вважає, що після цього суд буде перезавантажений.
Джерела в СН повідомили, що проблеми з президентським законопроектом можуть виникнути ще на стадії його прийняття.
«З голосами поки не дуже», — зізнається не під запис співрозмовник видання в СН.
Нагадаємо, законопроект № 5067 про скорочення повноважень Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) пропонує позбавити його права розглядати справи щодо оскарження нормативно-правових актів Кабміну, Нацбанку, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас