Ефективний алгоритм допоміг енергосистемі пройти зиму - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ефективний алгоритм допоміг енергосистемі пройти зиму - Герус

Енергетика
349
Голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що цієї зими вдалося розробити ефективний алгоритм, як проходити складні періоди, навіть коли виникають форс-мажори із зупинками енергоблоків під час аварійних ремонтів.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал депутата.
«Кардинальні зміни в українській енергосистемі відбулися буквально за тиждень. Ще минулого тижня, коли були морози -15С, в аварійних ремонтах перебувало 13 енергоблоків. А сьогодні в аварійному ремонті тільки один блок Слов’янської ТЕС, який дійсно проводить ремонтні роботи до кінця березня. Таке стрімке повернення енергоблоків з аварійних ремонтів в робочий стан вважаю спільною заслугою енергетичних компаній, учасників ринку, органів влади, засобів масової інформації, журналістів, експертів і всіх небайдужих», — зазначив Герус.
Парламентарій особливо відзначив внесок державної генерації в проходження надскладного зимового періоду. «Центренерго запустив енергоблоки на газу, Укргідроенерго в лютому виробило е/е на 30% вище від планових показників, а Енергоатом достроково завершив ремонт і включив в роботу 2 блоки: ХАЕС-2 і РАЕС-1. Цієї зими ми всі разом розробили ефективний працюючий алгоритм, як проходити складні періоди, навіть коли виникають форс-мажори із зупинками енергоблоків на аварійні ремонти», — підкреслив Герус.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас