Помилка ціною в $11 млрд: Баффет визнав свій прорахунок при купівлі великої корпорації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помилка ціною в $11 млрд: Баффет визнав свій прорахунок при купівлі великої корпорації

Фондовий ринок
3225
Американська Холдингова компанія Berkshire Hathaway, керівником якої є підприємець та інвестор Уоррен Баффетт, через допущений ним прорахунок втратила близько $ 11 млрд.
Про це йдеться у зверненні мільярдера до інвесторів, яке він опублікував 27 лютого, передає Delfi.
За словами Баффета, він переоцінив вартість корпорації Precision Castparts Corp. (PCC), придбаної Berkshire Hathaway в 2016 році більш ніж за $ 37 млрд. Вона виробляє різні компоненти, які застосовуються в аерокосмічній і оборонній сферах.
Мільярдер визнав, що «припустився помилки і заплатив за компанію занадто багато, оскільки занадто оптимістично налаштований» з приводу зростання її прибутку.
Водночас, Баффетт підкреслив, що Precision Castparts є «чудовою компанією, найкращою у своїй сфері».
«PCC — це далеко не перша моя помилка такого роду. Але вона велика», — заявив мільярдер.
Згідно з представленими оцінками, за підсумками 2020 року доходи Berkshire Hathaway склали близько $ 42,5 млрд. Її керівник зазначив, що для холдингу були дуже успішними інвестиції в компанію Apple.
Баффетт, згідно з останніми даними агентства Bloomberg, займає сьоме місце в списку найбагатших людей світу. Його статки оцінюються в $ 92,7 млрд.
Berkshire Hathaway володіє великими пакетами акцій в десятках компаній. У їх числі провідні американські банки, виробники техніки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас