СБУ викрила багатомільйонну «скрутку» ПДВ через одну з фірм великого агрохолдингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила багатомільйонну «скрутку» ПДВ через одну з фірм великого агрохолдингу

Кримінал
1095
Служба безпеки України викрила багатомільйонну схему незаконного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на понад 8 млн грн.
Про це повідомила пресслужба СБУ.
Згідно з повідомленням, СБУ викрила міжрегіональне угруповання, яке організувало незаконну схему відшкодування з бюджету ПДВ. Оборудка дозволила ділкам отримати відшкодування державного бюджету штучно створеного ПДВ на понад 8 млн грн.
За даними слідства, схему налагодив менеджмент однієї з черкаських продовольчих компаній. В оборудці було задіяно три “фірми-прокладки”, зареєстровані у різних регіонах. Через фіктивні безтоварні операції продукція ніби-то передавалася на переробку комерційній структурі, що входить до одного з найбільших агрохолдингів України. Отримавши відповідні сертифікати від структур агрохолдингу, черкаська компанія експортувала продукцію.
Зазначається, що СБУ розпочала кримінальне провадження за ч. 3 статті 191 щодо привласнення, розтрати або заволодіння майном через зловживання службовим становищем. Наразі правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної схеми.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас