Захист боржників від колекторів: комітет підтримав законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист боржників від колекторів: комітет підтримав законопроєкт

Казна та Політика
682
Податковий комітет рекомендував Верховні Раді підтримати у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4241, що, зокрема, заборонить колекторським компаніям вдаватися до шантажу боржників.
Про це повідомив голова Податкового комітету Данило Гетманцев.
«Рекомендували прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт № 4241, який забезпечить цивілізовані правила гри для суб’єктів, які працюють із простроченою заборгованістю», — розповів він.
Законопроєкт розроблявся спільно з Національним банком, який також вестиме Реєстр колекторських компаній та перевірятиме компанії та їхніх власників.

Надокучливі колектори: як правильно розмовляти, куди скаржитись і хто може захистити 🧐

Документом вноситься заборона погрожувати та шантажувати боржників. Забороняється вводити в оману про розмір боргу, наслідки невиконання договору, дзвонити вночі та приховувати номер. Натомість, усі дані про колекторську компанію та її представника має бути повідомлено.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт № 4241 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості», який, зокрема, зобов’язує колекторські компанії дотримуватися вимог до етичної поведінки та правил взаємодії з боржником.
  • Колекторам можуть заборонити дзвонити серед ночі та шантажувати боржників, а банки зобов’яжуть інформувати клієнтів про залучення колекторських компаній.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас