Експосадовця ФГВФО судитимуть за розтрату активів банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експосадовця ФГВФО судитимуть за розтрату активів банку

Кримінал
703
Експосадовця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб судитимуть за розтрату 19 млн грн активів банку ПАТ «АКБ Капітал».
Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.
«Київською міською прокуратурою до Шевченківського районного суду міста Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього уповноваженого Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за фактом розтрати активів банку ПАТАКБ Капітал“ шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України)», — повідомляють у службі.
Зазначається, що перебуваючи на посаді Уповноваженої особи Фонду по ліквідації банку і знаючи про наявну заборгованість перед банком у позичальників, колишній посадовець безпідставно підтверджував відсутність боргів у окремих із них.
Результатом таких дій стало зняття з певних об’єктів заставного майна обтяження та заборони на відчуження, що вважається незаконними діями та призвело до фактичної втрати цих активів для банку.
Судово-економічна експертиза підтвердила, що держава отримала збитки на суму понад 19 млн гривень в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас